Training

Zakelijk tekenen

Home > Trainingen > Zakelijk tekenen

Zakelijk tekenen

Met de training Zakelijk tekenen leer je hoe je tekeningen gebruikt in je zakelijke communicatie. Denk niet, ik kan niet tekenen! Iedereen kan met een aantal goede basistechnieken leren tekenen. Je zult versteld staan van wat je kan! Plus je hoeft nooit meer op Google te zoeken naar de juiste afbeelding, die maak jezelf!

Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden is een bekend gezegde. Visualiseren zorgt ervoor dat je beter luistert naar elkaar, verwachtingen onderling afstemt en de missie of visie in een snelle pitch op papier zet. Met je eigen gemaakte afbeeldingen maak je voor de organisatie herkenbare iconen. Die herkenbaarheid maakt dat je ook makkelijker en sneller samenwerkt. Visuals helpen de boodschap beter te interpreteren, informatie sneller te verwerken en het blijft beter hangen.

Wat je leert
Eerst leren we je iets af. Je maakt je niet meer druk om wat anderen van je tekening vinden. We beginnen met het standpunt dat iedereen kan tekenen. Je kunt prima een rondje, rechthoek of vierkant tekenen.

Dan bouwen we aan vertrouwen
We bouwen aan je vertrouwen. We leren je rondjes en driehoeken te herkennen in foto’s. We maken van een driehoek een theekan of een fiets. Krijg je dat voor elkaar dan gaan we een stapje verder. Voor je het weet teken je een ijsbeer. Of wat dacht je van conceptuele plaatjes zoals ‘stip aan de horizon’, ‘de uitdaging’, ‘mijlpalen’ of ‘doelen’.

De laatste stap
Je leert beelden te kiezen bij je verhaal. Plus je leert denken in metaforen en iconen.

Ik kan tekenen
Dat leren we je zo:
Je leert in 4 uur tekenen vanuit je eigen handschrift en karakter. Met een beetje lef en durf leer je hoe je ideeën omzet in visual notes. De trainer leert je met handige voorbeelden en tips hoe je een eigen stijl ontwikkelt, met iconen en metaforen om je verhaal meer kracht bij te zetten.

Na twee weken is er een terugkommoment. Neem je gemaakte werk mee en we kijken waar het nog beter of scherper kan. En we delen ervaringen met elkaar.

De trainer is Wouter van Halen. Hij is een expert op het gebied van visual notes. Met zijn enthousiasme leert hij je snel de fijne kneepjes van Zakelijk Tekenen. Je kunt hem ook inhuren als visual notulist voor je bijeenkomst.

Resultaat

Na afloop:

  • Zeg je nooit meer ik kan niet tekenen
  • Kun je mensen, beroepen, situaties, metaforen, bullets en kaders (frames) tekenen
  • Heb je de basis van handlettering onder knie
  • Hoef je nooit meer op Google te zoeken naar de juiste afbeelding, die maak je zelf!

 

Voor wie?

Voor iedereen die regelmatig presenteert, teams traint of modereert en die visueel (en daarmee effectiever) communiceert of  van plan is dat vaker te gaan doen. Ervaring met tekenen is niet nodig!

Prijs

De prijs voor deze training is € 550,- Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Advies nodig?

Advies nodig bij het maken van je keus? Laat je naam en telefoonnummer achter en wij nemen op de aangegeven tijd contact met je op.
Bel me terug
Ik ben bereikbaar
Bezig met versturen

Start

  • 4 april 2018 (dag 1)
  • 18 april 2018 (dag 2)

Incompany

Wil je samen met je collega’s de training Zakelijk tekenen volgen? Op het moment dat het jullie uitkomt?
Dat kan. Verschillende organisaties gingen je voor. We maken hiervoor graag een programma op maat voor jou en je collega’s.

Meer weten?
Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op via 033 450 5000 of stuur een e-mail naar info@hilst.nl

Praktisch

Van der Hilst Communicatie
Softwareweg 2
3821 BP Amersfoort

Tijd
Dag 1 13.00-17.00 uur
Dag 2 10.00-12.00 uur

Max. 8 deelnemers

X