Training

Corporatie Communicatie Bootcamp

Home > Trainingen > Corporatie Communicatie Bootcamp

Corporatie Communicatie Bootcamp:

‘Ben jij een change agent?’

Woningcorporaties werken in het hart van de samenleving, waar allerlei maatschappelijke vraagstukken samenkomen. Jij doorziet al die externe ontwikkelingen, kan de risico’s en kansen benoemen. Vanuit je eigen visie en vaardigheden op het communicatievak probeer je de verbinding te leggen tussen behoeften en veranderingen in de samenleving en de koers en activiteiten van de organisatie. Jij faciliteert verandering. Althans, dat lukt je steeds beter. Maar je zou graag net wat steviger in het zadel zitten, zodat jouw adviezen gehoord, gezien en geaccepteerd worden. Met de inspirerende 2-daagse Bootcamp ‘Ben jij een change agent’ willen we je daarvoor een boost geven.

Wat ga je leren
Tijdens dit tweedaagse programma leer je hoe je een stevige verbinding maakt tussen de context waarin corporaties werken, de doelen van jouw organisatie, de communicatieve uitdagingen, en de kansen in het adviesproces.

Bootcamp inhoud
De ochtend van dag 1 starten we met inspirerende inleidingen van een aansprekend bestuurder en een communicatiedeskundige die je zeker uitdagen om met hen in discussie te gaan. Gezamenlijk brengen we de belangrijkste trends en uitdagingen in beeld die nu en in de toekomst van invloed zijn op de corporatiewereld. Van daaruit maken we verbinding met de rolopvattingen en rolverwachtingen van de communicatiefunctie bij woningcorporaties. Uiteraard ontbreken de belangrijkste ontwikkelingen die we in het communicatievakgebied zien niet.

Na de lunch ga je in kleine groepjes aan de slag met een praktijkcasus. Samen met collega’s analyseer je de situatie, zet je de verschillende communicatieve scenario’s op een rijtje en kom je tot kansrijke oplossingsrichtingen. De groepjes presenteren vervolgens hun case-oplossingen aan elkaar.

Dag 2 ga je experimenteren met advies- en beïnvloedingsvaardigheden. Je leert met allerlei korte oefeningen de belangrijkste beïnvloedingsvaardigheden en adviesstijlen te hanteren. Met een korte ‘test’ kun je je eigen voorkeursstijlen achterhalen.

Na de lunch kun je volop experimenteren met een eigen praktijksituatie. Met behulp van een trainingsacteur en de overige deelnemers onderzoek je welk gedrag in die situatie effectief is en welk gedrag minder effectief.

De Corporatie Communicatie Bootcamp is een samenwerking van Sabel Nyna Communicatie en Van der Hilst Communicatie. Beiden zetten hun meest ervaren trainers en docenten in om je te inspireren en begeleiden in je leerproces deze twee dagen.

Inleider dag 1: Marco de Wilde, directeur-bestuurder van Veluwonen

"Denken vanuit de huurder. Daar heeft een gemiddelde corporatie doorgaans nog weinig van begrepen, vindt Marco de Wilde, directeur-bestuurder bij Veluwonen. Een beetje communicatieadviseur rust niet voordat de hele organisatie op dit vlak een flinke draai maakt. ‘De taak van een communicatieadviseur is om collega’s daadwerkelijk anders te leren kijken en handelen".

De Wilde gooit graag knuppels in het honderhok. Hij signaleert veel bedrijfsblindheid bij corporaties. Ook bij zichzelf trouwens. Voortdurend wakker blijven (of worden) is dus de boodschap. Ooit opgeleid tot sportleraar, was De Wilde jarenlang manager Wonen bij verschillende corporaties en vervolgens regiodirecteur bij Portaal. Hij verdiepte zich in de periode van de Parlementaire Enquête in reputatiemanagement, en was één de vier regionale woordvoerders namens Aedes. Wat moet er écht gebeuren willen corporaties toekomstbestendig blijven en draagvlak behouden in een snel veranderende samenleving? En wat verwacht deze corporatiedirecteur op dit vlak van een communicatieadviseur? Daarover gaat de prikkelende inleiding van Marco de Wilde, directeur-bestuurder van Veluwonen.

Resultaat

Na afloop weet je:

  • Hoe je actuele ontwikkelingen vertaalt naar jouw corporatie;
  • Hoe je een goede interne en externe analyse maakt en vertaalt naar communicatieoplossingen;
  • Hoe je een adviesgesprek goed voorbereidt;
  • Hoe je verschillende advies- en beïnvloedingsstijlen inzet om de acceptatiekans van je advies te vergroten;

Voor wie?

Je loopt al een tijdje mee in het communicatievak en je werkt nu in een communicatiefunctie bij een woningcorporatie. Men verwacht van jou dat je strategisch denkt en handelt, scherpe adviezen geeft en in staat bent de ontwikkelingen in de samenleving te verbinden met de activiteiten van de organisatie. Je herkent risico’s en kansen, maar je wilt meer impact met je inhoudelijk advies en meer invloed in je adviesgesprekken. Herken je je hierin? Dan is deze Bootcamp iets voor jou!

Prijs

De prijs voor deze opleiding is € 1.395,- Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. De prijs is exclusief de kosten voor een eventuele overnachting.

Advies nodig?

Advies nodig bij het maken van je keus? Laat je naam en telefoonnummer achter en wij nemen op de aangegeven tijd contact met je op.
Bel me terug
Ik ben bereikbaar
Bezig met versturen

Start

  • 7 juni 2018 (dag 1)
  • 8 juni 2018 (dag 2)

Incompany

Wil je samen met je collega’s de Corporatie Communicatie Bootcamp volgen? Op het moment dat het jullie uitkomt?
Dat kan. Verschillende organisaties gingen je voor. We maken hiervoor graag een programma op maat voor jou en je collega’s.

Meer weten?
Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op via 033 450 5000 of stuur een e-mail naar info@hilst.nl

Praktisch

Tijden:
Dag 1: 09.00-19.30 uur
Dag 2: 09.00-16.30 uur

Max aantal deelnemers: 15

Woudschoten Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist

Telefoon:0343 492 492

X