Training

Adviseren de basis

Home > Trainingen > Adviseren de basis

Adviseren de basis

Met de training Adviseren, de basis help je je adviesvaardigheden en beïnvloedingsvaardigheden een flink stuk vooruit. Of iemand je advies aanneemt is immers niet alleen afhankelijk van de inhoud.

Succesvol adviseren
Effectief Adviseren is zorgen voor een inhoudelijk goed advies dat ook geaccepteerd wordt.

Wat je leert:
Succesfactoren van adviseren
Je verkent de relatie tussen jouw gesprekspartner jouw vakgebied, jouw kwaliteiten, jouw opvattingen en de (organisatie-)context waarin het advies plaats vindt. Je zult zien hoe deze factoren elkaar beïnvloeden en bepalend zijn voor jouw effectiviteit.

Klanttypen, beïnvloedings- en adviesstijlen
Welke adviesstijl is het meest effectief bij een bepaald type gesprekspartner? Je ontdekt dat elk type ‘klant’ een eigen benadering vraagt. Je leert hoe je klanttypen kunt analyseren en hoe je kunt schakelen in je eigen adviesstijl om je advies geaccepteerd te krijgen.

Omgaan met weerstand en tegenstrijdige belangen
Hoe ga je als adviseur om met weerstand die je tegenkomt in je werk? Kun je weerstand herkennen? Benoemen en ombuigen? Je leert hoe je op verschillende manieren kunt omgaan met tegenstrijdige belangen.

Effectief leren adviseren
Dat doen we zo:

Persoonlijke voorbereiding
Na je inschrijving ontvang je een kort en inspirerend document om je goed op de training voor te bereiden. Dit helpt je om met optimale focus de training te volgen en om het maximale eruit te halen.

Oefenen
Tijdens de training is het vooral doen! Je leert met allerlei korte oefeningen hoe de theoretische onderleggers van deze training in de praktijk uitpakken. Ook krijg je zicht op je eigen voorkeursstijlen door het invullen van een korte ‘test’.

In het onderdeel ‘Gedragslab’ breng je een ‘lastige’ situatie in vanuit je eigen praktijk. Een situatie waar je eens goed mee wilt experimenteren. Met behulp van een trainingsacteur en de overige deelnemers onderzoek je welk gedrag in die situatie effectief is en welk gedrag minder effectief. Jouw casus staat zo’n 30 minuten centraal.

Deelnemers die op dat moment niet oefenen zijn waarnemer en geven je tops en tips of ‘springen in’ om ander voorbeeldgedrag te laten zien. Uiteraard ben jij ook weer waarnemer bij de andere deelnemers. Goed waarnemen versterkt het leereffect!

De trainingsacteur zet jouw situatie levensecht neer waardoor je ook echt op ‘gevoelsniveau’ wordt uitgedaagd. Een ontzettend leuke en impactvolle werkvorm. Misschien een beetje spannend, maar wij zorgen voor een veilige leeromgeving.

Je werkt in deze training met je eigen praktijksituaties. Je oefent in rollenspellen met andere deelnemers en met een trainingsacteur. Je komt in onverwachte oefensituaties terecht. Daarbij leer je op de juiste manier te reageren. En je krijgt feedback op je aanpak in de oefeningen. Je bespreekt je ervaringen met de trainer en met de andere deelnemers. De intake en de voorbereiding van een adviesgesprek komen aan bod. Je krijgt inzicht in alle fasen van het adviesproces. In de training pas je inzichtelijke modellen direct toe in concrete adviessituaties.

Resultaat

Na afloop:

  • Verplaats je je beter in de belangen, positie en verwachtingen van je gesprekspartners;
  • Bereid je een advies/intakegesprek beter voor;
  • Zet je verschillende advies- en beinvloedingsstijlen in (afgestemd op de situatie en de klant) en daarmee vergroot je de acceptatiekansen van je advies;
  • Maak je een persoonlijk ontwikkelplan met de succesfactoren van adviseren als basis om je effectiviteit als adviseur verder te vergroten.

 

Voor wie?

Je brengt regelmatig advies uit en je merkt dat je advies niet altijd goed overkomt. Of je merkt dat je adviezen in de la verdwijnen. Je voelt dat het ene adviesgesprek soepeler loopt dan het andere en je vraagt je af hoe dat komt. Doe mee en krijg meer impact met je advies en grip op je gesprekken.

 

Prijs

De prijs voor deze training is € 1.295,- Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw. Het programma bestaat uit twee aaneengesloten dagen van 09.00-16.30 uur.

Advies nodig?

Advies nodig bij het maken van je keus? Laat je naam en telefoonnummer achter en wij nemen op de aangegeven tijd contact met je op.
Bel me terug
Ik ben bereikbaar
Bezig met versturen

Start

  • 21 maart 2018 (dag 1)
  • 22 maart 2018 (dag 2)
  • 29 mei 2018 (dag 1)
  • 30 mei 2018 (dag 2)

Incompany

Wil je samen met je collega’s de training Adviseren de basis volgen? Op het moment dat het jullie uitkomt? Dat kan. Verschillende organisaties gingen je voor. We maken hiervoor graag een programma op maat voor jou en je collega’s.

Meer weten?
Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op via 033 450 5000 of stuur een mail naar info@hilst.nl

Praktisch

Woudschoten Conferentiecentrum
Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
T 0343 492 492

X