Opleiding

Leergang Communicatie voor Woningcorporaties

Home > Opleidingen > Leergang Communicatie voor Woningcorporaties

Leergang Communicatie voor Woningcoporaties

Speciaal voor communicatieprofessionals is er de Leergang Communicatie voor Woningcorporaties.

Ben je werkzaam als communicatieadviseur bij een woningcorporatie? Ben je (mede)verantwoordelijk voor het opstellen van het communicatiebeleid? Misschien is het je ambitie om door te groeien naar een meer strategische functie? Doordat de woningcorporaties onder een vergrootglas liggen wordt hard gewerkt aan legitimatie en herstel van vertrouwen. Daar ligt jouw kans: Als communicatieadviseur weet jij hoe je moet schakelen; je weet bij wie je aan tafel moet en wanneer.

In de opleiding leer je hoe je beter kunt ondersteunen bij de organisatiedoelstellingen. Plus hoe je werkt aan transparantie en zichtbaarheid. Met het diploma heb je het bewijs dat je een stevige gesprekspartner bent met een visie op het vakgebied, die past bij de rol van woningcorporaties.

De leergang is opgebouwd aan de hand van drie thema's:

 • Wie ben ik?
 • Over mijn corporatie en de corporatiesector
 • De omgeving

Naast deze thema's komen er ook andere onderdelen aan bod zoals onder meer crisiscommunicatie en persbeleid. Ook bespreken we tijdens de leergang continue actuele onderwerpen die in de corporatiesector spelen. Zeker die thema's die van belang zijn voor jouw communicatiebeleid.

De Leergang Communicatie voor Woningcorporaties is een samenwerking tussen van der Hilst Communicatie en Nyna Communicatie.

Leergang Communicatie voor Woningcorporaties

De duur van de leergang is 5 maanden en bestaat uit 7 dagen inclusief een praktijkdag. Een lesdag start om 9.30 uur en duurt tot 16.30 uur. De locatie voor de leergang is Conferentiecentrum Woudschoten in Zeist of een gastlocatie.

Er is plaats voor 5 tot maximaal 15 deelnemers per leergang.

Naast een vaste persoonlijke begeleider krijg je les van verschillende gastdocenten en trainers. Allen toonaangevende professionals uit de corporatiesector en/of het communicatievak.

Sinds kort is het volgen van losse modules ook mogelijk. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Onderwerpen van de leergang

Tijdens de leergang, werk je aan een paper over een complex communicatieprobleem binnen jouw corporatie die je aan het eind van de leergang presenteert. Door continue in de praktijk te oefenen met andere adviseurs en feedback te krijgen hierop, sta je straks sterk in je schoenen.

Er staan drie thema’s centraal:

 • Wie ben ik en wat is mijn rol?
 • Over mijn corporatie en de corporatiesector, wat speelt hier?
 • Wat is de invloed van de omgeving op mijn corporatie?

Daarnaast zullen onder andere zaken als crisiscommunicatie en persbeleid aan bod komen. De communicatietheorie wordt continue aan de (actuele) praktijk gekoppeld.

Schrijf je nu in en start 8 februari 2018!

Prijs

De prijs voor deze opleiding is € 3.150,- Dit is exclusief de kosten voor je boeken en praktijkdag. Onze trainingen en opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Advies nodig?

Advies nodig bij het maken van je keus? Laat je naam en telefoonnummer achter en wij nemen op de aangegeven tijd contact met je op.
Bel me terug
Ik ben bereikbaar
Bezig met versturen

Start

LGC06: 8 februari 2018
Periode van 8-2-2018 t/m 5-7-2018

Praktisch

 • Max. 15 deelnemers
 • Lesdagen: Dinsdag en donderdag
 • Tijden: 09.00-17.00 uur
 • Studieduur: 6 maanden
 • Zelfstudie: 6-8 uur per maand

Locatie:

Woudschoten Conferentiecentrum

Woudenbergseweg 54
3707 HX Zeist
T 0343 492 492

X